U bent van harte welkom om onze videos te bekijken of te downloaden.
Met gebruik van de downloads verbindt u zich aan de volgende voorwaarden:

Houd het document volledig, voeg (eventueel) toe, maar verander niet
Vermeld altijd als bron voor het document: www.mendelfoundation.org

Aging like a champion

Als er één zekerheid is in het leven, dan is dat dat iedereen ouder wordt. Vaderjte Tijd verslaat iedereen. Het gaat er dan met name om wat de kwaliteit van leven is, naarmate je meer jaartjes gaat opsparen!
Hoe en wat kun je doen, om echt zo goed en gezond mogelijk oud te worden? Wat kun je precies doen om je energieniveau hoog te houden? Hoe houd je zo veel mogelijk de regie in eigen hand?

Alles heeft hierbij uiteraard te maken met keuzes. Want keuzes bepalen uiteindelijk de kwaliteit van je leven. Hierbij spelen je mindset, voeding en beweging een enorm grote rol; letterlijk een investering in jezelf, waardoor je een mooi, lang, gezond en optimaal derde leven mogelijk maakt.

Voedsel, gezondheidheid & onze planeet

Volledig plant gebaseerd (whole plant based) eten en leven. Waarom zou je dit doen? Wat zijn de voordelen hiervan? En wat voor alternatieven zijn er?
In deze video worden de drie waardevolle en indringende argumenten gepresenteerd (gezondheidsverbetering, onze planeet en wreedheden), die kunnen bijdragen in de bewustwording omtrent het gemiddelde eetgedrag van een mens, dat vaak uit (aangeleerde) gewoontes bestaat.
Hiernaast worden ook de wreedheden van het produceren van ons vlees, dat dagelijks op ons bord belandt, onder de loep genomen.
De vraag: “Wat voor gedocumenteerde en wetenschappelijk onderzochte effecten heeft een plant based diet op onze gezondheid?”, wordt beantwoord;
wat voor effect het veelvoudig vlees eten op de gezondheid van onze planeet heeft, wordt als laatste toegelicht.

Genezen op eigen kracht

Je lichaam, mind (geest) en emoties staan verbonden met elkaar; als één van deze in onbalans zijn, blijkt het vaak slechts een kwestie van tijd voordat het de andere twee ook beïnvloed raken. Het is van toenemend belang om je grenzen te bewaken naarmate je ouder wordt, want overbelasting speelt hierbij een cruciale rol.
Hoe leef je een leven waarbij je optimaal gebruik maakt van je eigen lichamelijke en mentale genezingsvermogen? Wat is de basis van herstel? Hoe leer je je eigen grenzen op te zoeken? En hoe pas je herstel precies toe in je leven?
In deze video wordt hier uitgebreid op ingegaan.

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn treedt steeds vaker op naarmate een mens ouder wordt. Deze pijn begint op een specifieke plek in het lichaam, maar kan zich langzaam uitbreiden naar meerdere plekken. Lijden aan chronische pijn kan een optimaal vitaal, energiek en gezond derde leven fors hinderen!
Het goede nieuws is, is dat je chronische pijn bijna altijd kunt omkeren waardoor je uiteindelijk kunt genezen.
Wat is chronische pijn precies? Waar is chronische pijn mee verbonden? Wat doet chronische pijn mentaal en fysiek met je? En wat is “de oorzaak” van chronische pijn?

Chronische pijn en vermoeidheid

Fybromyalgie